Activiteiten en Jaarverslag 2020

JAARVERSLAG 2020

Door de coronarestricties waren de activiteiten van de Werkgroep Archeologie Hulst in het moeilijke 2020 uiteraard zeer beperkt.

Voor ons (steeds vlotter verlopende) educatieve project met prehistorische workshops kregen we voor de eerste lockdown  bezoek  van de Irisschool uit Terneuzen en de Brug uit Hulst.


Ook waren we met een infostand op de startdag van het Project Prosper aanwezig.


In februari bezochten we  ‘Het huis van Evolutie’ in Sint-Gillis Waas: een hoogst interessante collectie paleontologie.


Er waren archeologische begeleidingen in Aardenburg (prehistorisch en Romeins), aan de Tivoliweg en in Absdale.


In het najaar is er toch nog een veldloop geweest aan de Emmabaan in Koewacht die nog maar eens  heeft geresulteerd in 130 prachtige vuursteenvondsten. De lopende analyse en rapportering door Gunther Noens (K.U. Leuven) en Hans Jongepier (SCEZ) wordt verwacht.


In november zijn we van locatie veranderd:  van de ruimte in het ‘s Landshuis naar de voormalige bibliotheek aan het ’s Gravenhofplein.


We mochten Karel-Jan Kerckhaert  als adviseur van de WAH verwelkomen, maar moesten helaas afscheid nemen van Dicky de Koning, adviseur van de WAH en contactpersoon vanuit de AWN, die op 5 augustus onverwacht overleed. Haar kennis en kunde, maar ook haar vriendelijke, oprechte betrokkenheid: we zullen haar erg missen.


Dicky de Koning (rechts) in de tuin van 's Landshuis.

(Foto: Freddy van Puymbrouck)

Een paar vondsten van de veldloop in 2020. (Foto: Gunther Noens)

Fossiel in het "Huis van Evolutie"